Rijlessen volgen

VEILIG OP WEG


Jord Rijopleidingen is een kleine rijschool. Door de persoonlijke aandacht willen we ervoor zorgen dat iedere leerling de rijopleiding krijgt die bij hem of haar past. We vinden het belangrijk dat er een open en ontspannen sfeer is, waardoor jij je als leerling op je gemak voelt. In een veilige en vertrouwde omgeving zul jij je optimaal kunnen ontwikkelen. 

Vanaf 16,5 jaar is het mogelijk om te starten met je rijopleiding, vanaf 17 jaar kun je een praktijkexamen doen. Tijdens de rijopleiding worden alle vorderingen bijgehouden op een instructievorderingenkaart. Zo kun je precies zien welke vaardigheden je al beheerst en met welke vaardigheden je nog actief bezig bent. Zijn er zaken waar we rekening mee moeten houden? Geef dit dan tijdig aan. Dit geeft duidelijkheid voor jou en de instructeur. 

De instructeur is WRM-gecertificeerd en geeft les conform de CBR-richtlijnen. Jaarlijks worden er diverse bijscholingen gevolgd. 

 

 

GEZONDHEIDSVERKLARING


Vul alvorens je rijopleiding te beginnen je gezondheidsverklaring in op de site van het CBR. Dit is in Nederland verplicht. Het CBR beoordeelt of je 'rijgeschikt' bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dit is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Misschien gebruik je medicijnen, heb je gezondheidsproblemen of een beperking; in veel gevallen mag je gewoon de weg op. Het CBR beoordeelt dit en geeft hierin ook advies. De kosten voor de gezondheidsverklaring bedragen €37,80.

RIJSCHOOL MACHTIGEN 


Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moeten wij wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door ons te 'machtigen'. Dit doe je via de site van het CBR. Je hebt hiervoor ons rijschoolnummer nodig: 6806H6. Is de machtiging akkoord, dan ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.